image_intro_alt

Radomska Nowa Lewica nie odpuszcza władzom miasta Radomia "w walce" o usunięcie awarii sygnalizacji świetlnej na Osiedlu XV-lecia w Radomiu.

Nowa Lewica w Radomiu ponownie alarmuje, czy ma dojść do tragicznego wypadku na skrzyżowaniu ulic Żwirki i Wigury oraz Kusocińskiego w Radomiu.IMG 20230224 165531 1 copy copy copy copy

Od blisko pół roku przy skrzyżowaniu ulic Żwirki i Wigury oraz Kusocińskiego nie działa sygnalizacja świetlna, która wymaga naprawy, bądź wymiany na nową. Zgodnie z otrzymanymi wcześniej zapewnieniami, MZDiK miał znaleźć środki, które mógłby przeznaczyć na tę inwestycję. Mimo to, od wielu miesięcy stan faktyczny pozostaje bez zmian, co zagraża bezpieczeństwu pieszych, w tym dzieci uczęszczających do przedszkola i dwóch pobliskich szkół. W związku z tym stanem rzeczy postanowiliśmy podjąć kolejną interwencję u Prezydenta Radomia, jednocześnie składając na jego ręce wniosek o wygospodarowanie w budżecie miasta środków na naprawę lub zakup i montaż nowej sygnalizacji świetlnej, niezbędnej przy skrzyżowaniu ul. Żwirki Wigury oraz Kusocińskiego. Rzeczą najważniejszą jest bowiem bezpieczeństwo i zdrowie
radomian.

Z ramienia Nowej Lewicy temat monitoruje Patryk Fajdek, wiceprzewodniczący partii w Radomiu.

[Opr. PF,AL]
Radom, dnia 20 maja 2023r.

Poniżej zamieszczamy kolejny monit jaki skierowaliśmy  do Prezydenta Miasta Radosława Witkowskiego w tej sprawie:

IMG 20230518 102004 copy copy

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!